Leerplein is klaar!

De tijd die de kinderen noodgedwongen thuis zitten hebben we goed benut door op school eens flink op te ruimen en het leerplein in te richten. Dit was een grote wens van ons ! Het voormalige lokaal van groep 5-6 is twee jaar geleden omgetoverd tot leerplein, maar bleef altijd wat een rommelige aanblik geven. We hebben daarom geïnvesteerd in een nieuwe look.
 
In de kerstvakantie zijn de nieuwe meubeltjes gekomen in frisse mooie kleuren oranje, licht- en donkerblauw leer. Als de kinderen over enkele weken weer op school komen, kunnen ze fijn (zelfstandig en onder begeleiding van juf Patricia) aan de slag buiten de klas als dat nodig is.

Er staan treinbanken, steigerhouten groepstafels en leren zitblokken. Onze “techniekwand” is gereed voor ontdekkend leren met hoofd en handen en straks gaan we bezig met de 3d printer om eigen creaties te kunnen ontwerpen.

Er is plek op het leerplein voor 18 tot 23 leerlingen, dus een groepsles m.b.v. het digibord is ook mogelijk. 
‘s Middags is het leerplein voor de creatieve vakken. Aan de werkbank kan getimmerd worden en de blauwe boxen zijn gevuld met materialen voor de bouwlustige kinderen (lego, kapla, k’nex).

Op het wensenlijstje staan nog een tweetal sta-tafels, want veel kinderen vinden het fijn om even staand te kunnen werken.