Gewoon jezelf kunnen zijn is belangrijk op OBS Trijegeaster Honk

Gewoon jezelf kunnen zijn, geaccepteerd worden zoals je bent thuis en op school is ontzettend belangrijk. Hoe moeilijk dat soms ook is. We moeten er met elkaar, dag in dag uit, aan blijven werken! Iedereen is uniek. Geniet daar samen van! In Friesland is de beweging ‘1100 regenboogvlaggen voor Fryslân’ gestart. Doel van de beweging is om te laten zien dat iedereen uniek en welkom is, en werken aan een veilige en vertrouwde (leef)omgeving. Een veilige omgeving begint met zichtbare acceptatie van alle kinderen zodat ze altijd volledig en veilig zichzelf kunnen zijn.

Gezien onze openbare identiteit en onze Ambion koersuitspraak ‘Elke school van Ambion zorgt voor een passende en veilige omgeving voor elk kind: zo thuis nabij mogelijk’ past het om mee te doen aan deze actie. Elke Ambion school heeft een Friese Pridevlag gekregen.

De vlag zal in ieder geval van maandag 11 oktober (Coming Out Day) t/m 16 oktober (Roze Zaterdag) goed zichtbaar bij de scholen wapperen. Natuurlijk ook op OBS Trijegeaster Honk! Daarnaast wordt in alle groepen aandacht besteed aan het thema ‘jezelf mogen zijn’.